UČITAVANJE

Type to search

Nova Varoš

U ponedeljak počinju Radničke sportske igre u Novoj Varoši

07.09.2024.
Deli

Radničke sportske igre počinju u ponedeljak 9. septembra, saopšteno je iz Sportskog saveza Nova Varoš, a svečano otvaranje je u 17.30 časova na sportskim terenima u Naselju. Na njima će se kao i lane, nadmetati zaposleni u deset privatnih i javnih preduzeća i ustanova.

Takmičenja su na sportskim terenima u Naselju i na Gradskom stadionu „Branoševac“, u malom fudbalu, basketu (3 h 3), odbojci, stonom tenisu, šahu, sportskom obaranju ruke, pikadu i nadvlačenju konopca, kao i u četiri atletske dicipline – u trčanju na 100 i 400 metara, skoku u dalj i bacanju kugle. U obe konkurencije u svim disciplinama.

-Prijavljene su ukupno 92 ekipe, 56 muških i 36 ženskih, a najbronija će biti ‘Prosveta’ koja ima takmičare u obe konkurencije u svim sportovima. Po disciplinama, najviše prijavljenih ekipa kod muškaraca je u stonom tenisu, a kod žena u pikadu, po osam- kaže za „Varoške novine“ Predrag Kovačević, sekretar Sportskog saveza Nova Varoš.

Ovogodišnje Radničke sportske igre prvo su bile zakazane za kraj maja, ali su zbog „organizacionih problema“ odložene za jesen kada se po tradiciji i održavaju. Pored „Prosvete“, na njima učestvuju i Dom zdravlja, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Zvezda“, „Limske HE“, „Nanix wood“, Opštinska uprava, „Plastika“ doo, „Radača“, Turistička organizacija „Zlatar“ i Šumska uprava.

Radničke sportske igre obnovljene su 2015. godine, a organizuje ih Sportski savez Nove Varoši pod pokroviteljstvom Opštine Nova Varoš. Ovo su sedme po redu.

Na predhodnim, krajem septembra prošle godine odziv je bio nešto slabiji nego pre. Sveukupni pobednik bila je „Prosveta“, dok je drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo Domu zdravlja, a treće „Limskim HE“. Takmičili su se još i Turistička organizacija „Zlatar“, Opštinska uprava, „Plastika“, Predškolska ustanova „Paša i Nataša“ i „ES komerc“.

Varoške novine i PP Media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *