UČITAVANJE

Type to search

Užice

Miholjski susreti sela u Drežniku

23.09.2024.
Deli

U Drežniku su danas održani čestvrti po redu “Miholjski susreti sela”. Manifestaciju je otvorila gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, istakavši da su naša sela veoma bogata, tradicijom kulturno – istorijskim nasleđem i turističkim potencijalima. Zbog toga je, prema njenim rečima, važno nastaviti u smeru njihovog daljeg očuvanja i razvoja.

“Zadovoljstvo mi je što se po četvrti put sastajemo pod okriljem manifestacije, koja iz godine u godinu broji sve više učesnika i posetilaca. „Miholjski susreti sela“ jesu prilika da se vidimo, razgovaramo i uživamo u pripremljenim sadržajima, ali i da vi jedni sa drugima razmenite iskustva i uspostavite saradnju u različitim oblastima. Takođe, ovo je i prilika da upoznamo naša sela, njihove specifičnosti, turističke i druge potencijale i da ih u godinama koje dolaze svi zajedno razvijamo i unapređujemo.

Važno nam je da sva naša sela imaju dobru infrastruktru, puteve, rastvetu, vodovodnu mrežu, ali ono što je najvažnije je da u njima imamo ljude. Zato zaista ogroman novac ulažemo u infrastrukturu, uređenje i rekonstrukciju škola i sportskih terena, ali i nove sadržaje. Otvorili smo seoski vrtić u Karanu, početkom narednog meseca otvaramo vrtić u Kremnima, a već u ponedeljak počinju radovi na adaptaciji prostora za vrtić u Zlakusi. Nastavićemo i započetu rekonstrukciju seoskih ambulanti. Trudimo se i da vam približimo sve mere, koje su vam kao ljudima koji žive na selu, na raspolaganju i da budžet za poljoprivredu shodno vašem interesovanju uvećavamo”, istakla je gradonačelnica.

 

IZVOR: uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *