UČITAVANJE

Type to search

Čajetina

Opština Čajetina obradovala 140 đaka prvaka novčanom pomoći, knjigama i članskim kartama za biblioteku

02.10.2024.
Deli

Od naredne godine, Opština Čajetina će obezbediti besplatne udžbenike za sve socijalno ugrožene porodice, čime će još snažnije podržati obrazovanje naše dece. Ove godine, uz novčanu pomoć za 140 đaka prvaka, pružena je i dodatna podrška u vidu knjiga i članskih karti za biblioteku.

Danas je u Biblioteci „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini održana svečana podela novčane pomoći za 140 đaka prvaka, pri čemu su mališani dobili po 15.000 dinara, knjigu i člansku kartu za biblioteku. Ovaj gest opštine ima za cilj da pomogne deci i njihovim porodicama na početku školovanja, kao i da podstakne čitalačke navike i razvije ljubav prema znanju.

Prilikom svečanosti u Biblioteci, predsednik opštine Čajetina obratio se prisutnim učiteljima i prvacima govorom:
„Draga deco, želim da vam poželim dobrodošlicu ovde u Biblioteku i da vam poželim uspeh u narednom školovanju. Ova skromna pomoć od 15.000 dinara, koju vam je lokalna samouprava obezbedila, verujemo da će vam biti od koristi za nabavku udžbenika i drugih školskih potrepština. Nadamo se da će vam ovaj gest olakšati prvi korak u školovanju.“

Predsednik je iskoristio priliku da naglasi značaj vaspitanja i obrazovanja, kao i važnost odnosa među vršnjacima.
Ovaj događaj je deo kontinuiranih napora Opštine Čajetina da ulaže u obrazovanje i budućnost dece, stvarajući uslove da svako dete ima podršku i mogućnost za uspešno školovanje. Podela članskih karata za biblioteku ima i simboličku vrednost, jer podstiče najmlađe da od rane dobi razvijaju ljubav prema knjigama i čitanju.

Ulaganje u obrazovanje pokazuje da Opština Čajetina prepoznaje značaj znanja i obrazovanja kao ključne vrednosti za budućnost društva, i sa ponosom nastavlja da podržava svoje mlade sugrađane.

izvor: cajetina.org.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *