UČITAVANJE

Type to search

Užice

Održana Svečana sednica Skupštine grada Užica, zaslužnima uručena priznanja

11.10.2024.
Deli

“Dužni smo da čuvamo sećanje na pretke, gajimo poštovanje prema savremenicima koji doprinose afirmaciji Užica i budemo odgovorni prema potomcima. Zahvalni smo svima vama koji sa nama slavite 695. godinu od prvog pomena Užica kao i onima koji su nam uputili lepe želje i čestitke”, istakao je otvarajući Svečanu sednicu, predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović. On je pozdravio ambasadore, visoke predstavnike predsednika i Vlade Republike Srbije, delegacije bratimljenih gradova i opština, republičkih i lokalnih preduzeća i ustanova, vojske, policije, bezbednosnih službi, sveštenstva, kompanija i sve ostale goste, koji su svojim prisustvom uveličali svečanost, povodom obeležavanja Dana grada.

Dobrodošlicu u nacionalnu prestonicu kulture Srbije i grad koji slavi 695. godina postojanja, gostima je poželela gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Verujem da smo, kroz projekat Ere kulture, uspeli da obogatimo kulturnu ponudu i pokrenemo realizaciju važnih projekata kao što su: izgradnja Dečijeg kulturnog centra, Muzeja keramike, replike kuće akademskog slikara Mihaila Milovanovića, i stalne postavke ,,Užice kroz vekove“. Trudili smo se da posebnu pažnju usmerimo na najmlađe, jer ovaj grad može da ima budućnost samo ako se u njemu život obnavlja. Pristupili smo rekonstrukciji škola i vrtića, izgradnji novog vrtića na Carini, otvaranju vrtića u seoskim sredinama, izgradnji sportskih terena i dečijih igrališta za najmlađe, kao i najsavremenijeg Trening centra za dualno obrazovanje koji će biti u funkciji mladih i njihovih potreba. Nismo odustali od ideje da Užice dobije nove fakultete, jer želimo da mladi ostaju i vraćaju se u svoj grad, koji samo uz njihovu podršku može biti večno mlad”, istakla je gradonačelnica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *